váltóolaj
Váltóolaj

Napjainkban kifejezetten egyszerű eljutni A pontból B pontba, hiszen a modern gépjárművek gyors helyváltoztatásra képesek, akár még nagyobb távolság megtételekor is. Nem is gondolnák a felhasználók, hogy a váltóolaj mennyire fontos szerepet játszik a közlekedésben.

Az autók megfelelő működése érdekében, időnként ajánlott ennek az anyagnak az adagolása. A váltó belsejében található alkatrészek vasból vannak, amelyek működésük során hőt termelnek és ez tágulást eredményez, ha nincs kellő mennyiségű váltóolaj a rendszerben. Többnyire a gyártók meghatározzák, hogy hány kilométereként kell utántölteni ezt a folyadékot. Az újabb típusú autókban, a fejlett szenzoroknak köszönhetően, a váltóolaj jelzőfénnyel értesít, ha szükség van adagolásra.

A választás bizony nem egyszerű, mivel több gyártó termékei sorakoznak a polcokon. Ha nem lenne biztos benne, hogy melyik produktum felel meg az Ön járműjébe, akkor keresse fel a Hungarolube ügyfélszolgálatát! A megfelelő váltóolaj kiválasztásában az itt dolgozó szakemberek segítenek.