Csatlakozó aljzat

A villanyszerelés iparág számos hasznos és praktikus kelléket foglal magában, amelyeket a villanyszerelő szakemberek folyamatosan használnak az épületek áramhálózatának megépítéséhez. A csatlakozó aljzat vagyis a konnektor mindenki által jól ismert eleme a háztartásoknak.

Minden elektromos berendezésünk ezen keresztül csatlakozik a hálózathoz. A csatlakozó aljzat szabványos kialakításának köszönhetően, Európa minden országában egységes, tehát bárhol használhatjuk elektromos eszközeinket, hiszen kompatibilisek.

A csatlakozó aljzat az elmúlt évtizedek során sokat fejlődött, mind technikai, mind biztonsági szempontból. A váltóáram bevezetésével a földelés még biztonságosabbá tette a konnektorok használatát.

Ma már számos megoldás létezik például a gyerekvédelem kapcsán is, hiszen a beépített zárak segítségével a kisgyermekek nem tudnak benyúlni, illetve semmit bedugni a csatlakozó aljzat lyukaiba. A korábbi években számos tragédia történt ebből kifolyólag. Az áramütés nagyon veszélyes dolog.