Gálospetri tájház

Az Érmelléket legalább egyszer az életben látni kell. Amikor már erre jár, még véletlenül se hagyja ki a Gálospetri tájház megtekintését! A falu központjában megtalálható középparaszt portát bemutató házat nézhet meg, ami elkalauzolja Önt a száz-százötven évvel ezelőtti időkbe.

A tájház alapítója és fenntartója dr. Kéri Gáspár székelyhídi fogorvos, aki itteni születésű. Ezt a csodálatos portát még a nagyapja vásárolta meg az 1900-as évek elején, unokája pedig 2002-ben adta át a látogatóknak. A tájház háromosztatú, nádfedeles, vert-falas épület, de a portán a korabeli gazdasági épületeket is meg lehet tekinteni.

A tájház belsejében ó-német stílusú fenyőgarnitúra bútor és öntöttvas kályha tekinthető meg, a hozzátartozó pitvarban pedig csikósspór, stelázsi és gyékényszékek láthatóak. A hátsó házban flóderes deszkaágy, gyékényből kanapé, ágy, székek, festett atuzsér, valamint diófaasztal látványa nyűgözi le a látogatókat. Az ermelleki-ertektar.hu weboldalon képeket is megnézhet erről a csodálatos tájházról, de a személyes látogatás élményét semmi sem pótolhatja, ezért látogasson el Gálospetribe!